knjiga1Prva je knjiga o koprivničkoj Gimnaziji, gimnazijalcima, njenim profesorima, duhu vremena i događajima koji su pratili njezinu stogodišnju povijest. Posvećena je maturantima generacije 1963. U toj generaciji maturanata punoj osoba koji imaju što za reći, bilo je relativno lako naći nekoliko motiviranih kolegica i kolega koji će aktivirati ostale iz te gneracije da daju svoj doprinos u ostvarenju prvog izdanja.

Knjiga je zamišljena i realizirana u pet poglavlja:

Povijest gimnazije

Ovo su poglavlje osmislili današnji ravnatelj gimnazije mr. sc. Vjekoslav Robotić i dipl. ing. Josip Horvat, jedan od maturanata jubilaraca iz 1963. Na 35 stranica objavljena je povijest Gimnazije od osnutka do danas ilustrirana s mnoštvom fotografija iz života Gimnazije.

 

Priče iz generacije maturanata 1963.

Sjećanja na jedno predivno razdoblje svojega školovanja i života ispisali su: Ivan Ferenčak, Zlatko Imbriovčan, Ružica Ćurić – Koričić, Janja Kovšca, Bogdanka Malešev, Mirjana Matiša, Sunča Pećina, Alojz Puhalo i Nada Šporčić. Prisjećanja su to na zgode i štiklece o tom vremenu, profesore, prijatelje, đake putnike, proizvodni rad, glazbu, sport i kulturu iz vremena njihovih gimnazijskih dana.

 

Priče ostalih generacija

Ovo poglavlje uključuje suradnike iz drugih generacija. Tekstove su objavili Ivo Čičin – Mašansker, Đorđe Karlović, Josip Povrženić, Mladen Godek, Ivan Ferenčak, Zlatko Kauzlarić Atač, Stanko Ivančić i Julio Kuruc.

 

Generacija je pisala, slikala i snimala

Ovo poglavlje obuhvaća reprint nekih radova generacije 1963. Objavljeni su isječci iz knjiga, crteži i fotografije autora: Ivan Ferenčak – tekst iz knjige „Prodavati ali kako“; Zlatko Imbriovčan – strip „Avanture Jože i Jure“: Mirjana Matiša – presjek njenog književnog i likovnog stvaranja; Marija Zahar – izbor izložbenih fotografija iz njenog opusa.

 

Imenik i biografije

Sadržaj ovog poglavlja su faktografski podaci o ovoj generaciji. Navedeni su svi dostupni podaci o 4. a i 4. b razredu iz Matične knjige. Objavljene su biografije onih maturanata koji su to htjeli ili su pak samo navedeni osnovni podaci iz Matične knjige.
Spomenuti su i svi koji su počeli školovanje s ovom generacijom ali su zbog nekih razloga napustili školovanje u Gimnaziji.
Navedeni su i svi prerano preminuli iz ove generacije.

 

Dimenzije 24 x 17 cm, tvrdi uvez, 256 stranica

Knjigu po sniženoj cijeni 50 kuna/kom možete kupiti ovdje.

Na zalihi 25 kom