Prvo poglavlje

Povijest Gimnazije – rezervirano je za povijest koprivničke gimnazije, a  urednik je Josip Horvat. Ovaj tekst o povijesti ima za osnovu  tekst iz ljetopisa  Gimnazija jučer, danas, sutra iz 2006.  godine čiji su autori mr.  sc. Vjekoslav Robotić, prof.  Gordana Trnski i njihov stručni tim.

Počevši od druge knjige, to se poglavlje dijeli na dva dijela: Opća povijest Gimnazije i Povijest aktivnosti koprivničkih  gimnazijalaca.

U ovoj su knjizi mnoge povijesne činjenice ostale iste, ima i nekih novih podataka, ali je kao osvježenje tekstova uvršteno dosta  novog  fotomaterijala.      .

Drugi dio odnosi se na različite aktivnosti gimnazijalaca kojima su se, osim klasičnih gimnazijskih predmeta, bavili mnogi svestrani polaznici, pa su tako uvelike doprinosili društvenom životu grada i šireg područja.

Ovog puta to su dva interesantna priloga Željka Damjanića o radioamaterstvu za čiji su razvoj zaslužni gimnazijalci i prilog Ive Čičina – Mašanskera o Radio Koprivnici čiji je nastanak opet vezan uz aktivnosti gimnazijalaca.

Sve su knjige dosad donosile neku novu temu iz tzv. posebne povijesti, a u svim su tim aktivnostima gimnazijalci bili u glavnim ulogama. Generacije gimnazijalaca ponosne su na dugu tradiciju svoje izdavačke djelatnosti. Nije se zaboravilo niti izdavaštvo nove gimnazije poznato po časopisu FRANzine, a osvrt na taj period dala je profesorica Nina Tadić.

Drugo poglavlje

Priče iz slavljeničkih generacija – tradicionalno pripadaju generacijama slavljenika 50. i 55. godišnjice gimnazijske mature. Priloge iz generacije 1962. napisali su autori: Željko Matiša, Ivan Krehula, Vladimir Milivojević i Mladen Godek iz generacije slavljenika s 55 godina od mature. Oni mlađi sa samo 50 godina od mature zastupljeni su ovim autorima: Josip Barlek, Josip Blažek, Marica Škutin Lipnjak, Zvonko Gerić, Ana Horvatinović, Mira Tucelj, Krunoslav Treščec i Krešimir Janach.

Treće poglavlje 

Ovo je poglavlje rezervirano za sve one iz ostalih generacija koji se žele podsjetiti na svoje školske dane, žele se sjetiti svojih kolega, profesora ili događaja, ali i na velike i zaslužne ljude, bivše maturante koprivničke gimnazije. Ove su godine autori priloga Željko Katar, Josip Povrženić, Željko Damjanić, Eduard Vargović, Zlatko Imbriovčan i Ivan Ferenčak.

Četvrto poglavlje

Pod naslovom Generacije su slikale, pisale, fotografirale… u ovoj petoj knjizi imamo izuzetno velik broj autora.  U ovom se poglavlju prezentiraju odlomci iz objavljenih radova, knjiga, izložbi, slikarskih opusa i slično, kojih su autori gimnazijalci slavljeničkih, ali i ostalih generacija koprivničkih maturanata. Ove su godine u ovom poglavlju predstavljeni: Vladimir Kostjuk, Barbara Rabić, Vera Poljak, Blaženka Pošta, Zvonko Jakupec, Ivo Čičin Mašansker, Milivoj Mikor, Krešimir Janach, Vinko Hraščanec, Željko Gašparić, Josip Blažek, Zvonko Gerić, Ljiljana Ivanković, Olga Bojčić Cindrić i Zrinka Biondić Kolarić.

Peto poglavlje

Imenik i biografije

Ovo je poglavlje svojevrsni imenik maturanata iz generacija 1962. i 1967. s kratkim biografijama za koje su urednici uspjeli prikupiti podatke. Izvor svih osnovnih informacije iz toga poglavlja gimnazijske su matične knjige koje dobivamo u suradnji s našom  gimnazijom „Fran Galović“.

Tvrdi uvez, 328 stranica

Cijena s popustom 50 kn/kom. Knjigu možete kupiti Ovdje

Na zalihi 8 kom